Киян закликають займатися вертикальним озелененням

18:00  |  12.07.2022
будинок

Начальник в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний запропонував місту нову екологічну ідею озеленення, яка можлива з обмеженим фінансуванням.

Джерело: Олександр Возний

«Друзі, останнім часом ми разом з колегами багато думали про те, як збільшити площу зелених насаджень у Києві в умовах обмеженого фінансування. І не просто збільшити, а досягнути при цьому максимального екологічного ефекту. В якийсь момент на думку спала ідея вертикального озеленення, а саме використання винограду Вічі. Так народилася ініціатива МістоЖивихСтін».

Держслужбовець пояснив, що вертикальне озеленення — це особливий спосіб розміщення рослин не звичним, горизонтальним способом, а вертикально, на стінах або спеціальних підвісних конструкціях.

Вертикальне озеленення є дуже поширеним у світі – зелені стіні можна побачити на вулицях Лондона, Парижа, Мадрида, Берліна, Відня і багатьох-багатьох інших міст.

За словами Возного, таке озеленення сприяє поліпшенню якості повітря за рахунок поглинання забруднювачів. Крім того, воно має охолоджуючих ефект як зовні так і всередині приміщення.

Науково доведено, що влітку всередині приміщення із вертикальним озелененням температура нижча в середньому на 5 градусів у порівнянні з аналогічним приміщенням без зеленої стіни. Також вертикальне озеленення допомагає поглинати дощову воду та розвантажувати каналізацію, зменшує шум і просто сприяє гарному настрою.

Виноград Вічі назвали ідеальним покриттям для великих площ огороджень, непривабливих бетонних блоків, парканів і стін. За рахунок вусиків ця виноградна лоза легко чіпляється за стіни, тому не вимагає особливої опори. А ще вона відрізняється бурхливим ростом – щорічний приріст пагонів становить 1-3 метри. Не більш важливим є те, що виноград Вічі дуже легко вирощувати, тому з цією задачею впорається навіть садовод-любитель.

«Сьогодні ми зробили перший крок у напрямку вертикального озеленення міста і висадили кущі винограду Вічі біля будівлі Управління екології та природних ресурсів КМДА. Плануємо в наших майбутніх заходах із озеленення міста обов’язково приділяти увагу вертикальному озелененню і, зокрема, якомога частіше використовувати виноград Вічі. Закликаю усіх приєднуватися до еко-ініціативи #МістоЖивихСтін», — резюмував Начальник в Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Раніше ми писали, що киян закликають займатися вертикальним озелененням […]

  2. […] Раніше ми писали, що киян закликають займатися вертикальним озелененням […]

  3. […] Раніше ми писали, що киян закликають займатися вертикальним озелененням […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: