Киян закликають підписати петицію з вимогою припинити скошувати траву

13:00  |  28.08.2022
трава

Київський еколого-культурний центр закликати киян підписати петицію з вимогою припинити скошувати траву.

Джерело: Електронні петиції, КЕКЦ

Петиція з вимогою припинити скошувати траву у столиці з’явилася на сайті Київради ще 28 липня, станом на 28 серпня вона зібрала трохи більше 4 тисяч голосів, з 6 необхідних.

Уже не перший рік створюються петиції, у яких люди просять припинити скошування трави, а також наводять масу фактів про те, що шкоди довкіллю наноситься такими діями дуже багато.

Тому дуже велике прохання розглянути це питання та прийняти логічне рішення, яке не буде шкодити довкіллю, а також звільнить дуже багато коштів (оскільки не біде потрібно витрачати кошти платників податків на пальне, яке безжально спалюють газонокосарки) та людських ресурсів на більш важливі речі для міста. Прошу усіх долучитися максимально до петиції, щоб покращити якість життя у нашому місті, — написав автор Сергій Прима.

Своєю чергою Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) надав коментар, де пояснив, чому варто підписати петицію. Нижче наводимо цитату.

«Особливо шкідливий систематичний покіс трав. Злітки (пташенята, які вчаться літати) багатьох птахів годуються комахами, а через надмірну стрижку газонів, а найчастіше і вибривання їх налисо, комахи майже зникли. Чисельность солов’їв у Києві за останні 10–15 років поменшало на третину. Ці птахи будують гнізда на землі, тому благоустрій заважає їм розмножуватися.
На жаль, були випадки, коли косильники просто не помічали кладку і проходили тримером прямо по гніздах.

А оскільки стрижка знищує комах та інших безхребетних, навіть якщо при косовиці самі солов’ї і рятуються, годувати пташенят їм нема чим. Інша велика вразлива група – це джмелі та дикі бджоли, які не можуть зібрати нектар та пилок на стрижених газонах. При такій частоті укосів досягти цвітіння, а тим більше дозрівання насіння рослини, як правило, не встигають.

Раніше ми писали, що в одному з районів столиці відкрили нове футбольне поле

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: