Киян закликають обмежити відвідування медичних закладів

14:05  |  11.10.2022
Київ

У зв’язку з масованими ракетними ударами 10 жовтня та загрозою повторних ракетних атак киянам радять обмежити планові візити до амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я.

Джерело: директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург.

Всі медичні установи столиці працюють. «Швидкі» безвідмовно виїжджають до хворих. Стаціонарні заклади функціонують у звичайному режимі. Також працюють кабінети невідкладної медичної допомоги (кабінет чергового лікаря) у кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги.

«У разі оголошення повітряної тривоги медичний персонал амбулаторних закладів, а також пацієнти, які на той момент перебувають у будівлі, мають перейти в укриття. Будь-які неекстрені медичні маніпуляції припиняються. Тож велике прохання до киян: відтермінуйте плановий візит до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Не треба зайвий раз наражатися на небезпеку. Щодо екстрених випадків – усю необхідну допомогу кожен киянин отримає вчасно та в повному обсязі», – сказала Валентина Гінзбург. 

Директорка департаменту розповіла, що за інформацією лікарів, просто під час повітряних тривог мами приводять дітей на масаж, на плановий огляд до педіатра, а літні люди йдуть вимірювати тиск. 

Читайте також: Через ракетний обстріл Києва загинула лікарка «Охматдиту»: 5-річний син залишився сиротою

«Зазвичай я завжди звертаюся до людей із рекомендацією приходити до медиків, не очікуючи загострення стану здоров’я. Але сьогодні дуже прошу за можливості зв’язуватися з лікарем дистанційно. Телефон 103 – у разі екстреного випадку. Швидка обов’язково приїде та врятує життя. Телефон лікаря, з яким підписано декларацію, – якщо потребуєте консультації. Телефон (044) 235-01-01 – цілодобова порада лікаря. Медична галузь столиці працює невпинно. Київські медики на своїх постах. Бережуть ваше здоров’я. Бережіть себе! Все подужаємо!» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Раніше ми писали, що київський музей НАНУ просить про допомогу

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: