Хотів шпигувати за десантниками під виглядом капелана: працівника Київської ОВА підозрюють у держзраді (відео)

14:09  |  28.03.2024
Хотів шпигувати за десантниками під виглядом капелана: працівника Київської ОВА підозрюють у держзраді

Фото: ssu.gov.ua

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила киянина, якого підозрюють у співпраці з російською розвідкою. За даними силовиків, чоловік намагався шпигувати за десантниками ЗСУ під виглядом капелана.

Джерело: Пресслужба СБУ

За даними слідства, воєнна розвідка рф хотіла «завести» свого агента до штабу Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Для цієї роботи росіяни дистанційно завербували головного спеціаліста одного з департаментів Київської обласної військової адміністрації.

Як повідомили в СБУ, завданням російського агента було збирати інформацію про озброєння, робочі плани та бойові операції десантників.

Чоловік мав встановити довірливі відносини з військовими та командуванням, видаючи себе за капелана. Він навіть зробив собі фальшиву «довідку» про належність до парафіян однієї з конфесій.

Росіяни давали українцеві й інші «тестові» завдання. Переписку з російськими спецслужбами киянин вів через анонімний чат у месенджері.

Співробітники СБУ викрили «крота» і затримали його на етапі проходження співбесіди у штабі Командування десантників з метою «зарахування» до лав ЗСУ.

У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його листування з російським куратором.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: