Хабар за дозвіл на стихійну торгівлю: київські правоохоронці затримали працівника райдержадміністрації та його спільника

15:42  |  21.06.2023
Хабар за дозвіл на стихійну торгівлю: київські правоохоронці затримали працівника райдержадміністрації та його спільника

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Держслужбовець однієї з РДА вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який «тримав» нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі. Також викрито спільника правопорушника. Чоловікам загрожує до десяти років ув’язнення. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця Дніпровської районної державної адміністрації Києва та його подільника, які займалась систематичним хабарництвом.

У ході досудового розслідування встановлено, що 32-річний держслужбовець у змові із 41-річним іноземцем вимагали та отримали 30 000 гривень від підприємця за невтручання у його господарську діяльність, тобто безперешкодну торгівлю на стихійному ринку.

Зловмисник пообіцяв підприємцю не перешкоджати його роботі в обмін на щомісячний платіж – 15 000 гривень, а у разі відмови платити данину залякував проблемами із законом та демонтажем палаток з продажу овочів та фруктів. 

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними чергової суми грошей. 

Учасникам злочинної схеми готується повідомлення про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: