Хабар у 15 тисяч доларів за визнання особи не придатною до військової служби: на Київщині повідомили про підозру зловмиснику

12:46  |  10.06.2024
Хабар у 15 тисяч доларів за визнання особи не придатною до військової служби: на Київщині повідомили про підозру зловмиснику

Фото: kv.npu.gov.ua

Слідчі встановили, що 36-річний киянин вимагав у громадянина неправомірну вигоду в розмірі 15 тисяч доларів за вплив на службових осіб лікувальної установи в галузі онкології. Встановлено, що правопорушник отримав кошти за визнання чоловіка військово-лікарською комісією непридатним до  служби та зняття з військового обліку з метою ухилення останнього від мобілізації.

Джерело: Відділ комунікації поліції Київщини

Під час отримання частини неправомірної вигоди в розмірі 7,5 тисяч доларів, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, підозрюваного затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування здійснюється за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі слідчого управління Головного управління поліції Київщини, за процесуальним погодженням Київської обласної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру, за фактом одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: