Греція допомагає рф зберегти експорт нафти на довоєнному рівні

10:33  |  09.05.2022
нафта

Греція допомогла зберегти рф експорт нафти на довоєнному рівні, незважаючи на санкції, згідно з якими європейські порти офіційно закриті для російських кораблів.

Джерело: Європейська правда з посиланням на видання Die Welt.

8 квітня ЄС оголосив про п’ятий пакет санкцій. Згідно із ним 2873 кораблям російського торговельного флоту більше не дозволено заходити до європейських портів.

«Через чотири тижні про суворе тлумачення санкційного режиму не може бути й мови: зокрема, нафтові угоди російських енергетичних транснаціональних корпорацій «Роснефть» та «Лукойл» продовжують безперешкодно оформлятися через європейські порти», — йдеться у статті.

Дані лондонського судноплавного реєстру Lloyd’s List показують, що з початку війни 24 лютого з країни щодня вивозилося близько 4,5 млн барелів сирої нафти на суму близько $509 млн.

Таким чином, експорт нафти з москви залишився на довоєнному рівні і багато в чому завдяки Греції. У той час як багато європейських та американських дилерів, нафтових компаній та судноплавних компаній припинили всі контакти з операторами російського флоту, грецькі судновласники продовжують розширювати свій бізнес у рф.

Наприкінці квітня грецький супертанкер Nissos Rhenia прийняв на борт російську нафту марки Urals в порту Роттердама і вирушив до Сінгапуру, повідомляє Lloyd’s. Дедалі більше танкерних маршрутів прямують до Індії, Китаю та Південної Кореї. Фрахтові ставки на нафтові танкери вже зросли на 230% через війну в Україні.

Відповідно, виграє Греція, найбільший у світі оператор флоту. За даними Lloyd’s, протягом квітня з берегів російських нафтових портів Приморська, Новоросійська, Усть-Луги та Санкт-Петербурга зійшло 190 танкерів, 76 із них йшли під грецьким прапором.

Таким чином, греки збільшили свою частку у транспортуванні російської нафти утричі порівняно з попереднім роком.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: