Грандіозний концерт «СИЛИ, ОЗБРОЄНІ ТАНЦЕМ» від трьох найкращих військових ансамблів України

18:40  |  05.04.2024
Грандіозний концерт «СИЛИ, ОЗБРОЄНІ ТАНЦЕМ» від трьох найкращих військових ансамблів України

10 квітня в МЦКМ відбудеться видатна хореографічна подія — велика програма «СИЛИ, ОЗБРОЄНІ ТАНЦЕМ», заснована на українській історичній спадщині. Видовищне шоу поєднає одразу три найкращих танцювальних колективи сил державної оборони, а також юних українських талантів. Понад 250 артистів на одній сцені. 

У цей вечір глядачі побачать такі прославлені колективи:

  • Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України
  • Академічний ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України
  • Академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України
  • Народний художній колектив дитячий ансамбль танцю «Україна» дитячо-юнацької хореографічної студії ім. М.П. Коломійця «Щасливе дитинство»
  • Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Квіти України» Київського Палацу дітей та юнацтва

Концерт «СИЛИ, ОЗБРОЄНІ ТАНЦЕМ», — стане святом для киян і гостей столиці, він покаже заради чого ми воюємо. За нашу культуру, за збереження спадщини, яка сталась нам від наших предків.

Головним героєм цього вечора стане танець! І український танець — в першу чергу.

На глядачів чекає незабутнє шоу — понад 250 людей на сцені. Три славетних колективи державної оборони покажуть свої найкращі номери. Програма охопить всю палітру української народної хореографії: обрядові, ліричні, героїчні та жартівливі танці різних регіонів: центральної України, Поділля, Полісся, Карпат, Буковини, від козацького гопака до гуцульського аркана. 

Також на глядачів чекає прем’єра. Вперше на великій сцені буде показаний танцювальний номер, створений Ансамблем ЗСУ під час війни.  Композиція «Безсмертя» у танці покаже новітню українську історію: Майдан, Небесну сотню, боротьбу, відстоювання прав народу на європейський напрямок, і до сьогоднішнього дня.

За сюжетом, попри те, що герої помирають,  дитина підіймає прапор України, і “померлі” встають єдиною стіною за спиною цього маленького хлопчика. Ця вражаюча символічна композиція не залишає глядача байдужим. 

У хореографічній композиції «Веснянка» беруть участь діти від 3-річного до юнацького віку з хореографічної студії “Щасливе дитинство”. У його виконанні бере участь понад 100 танцівників — весь колектив. Це один з найефектніших номерів, який поставив Микола Коломієць, засновник ансамблю «Україна».

Керівник Ансамблю ЗСУ Дмитро Антонюк про важливість підтримки ЗСУ: “Основна задача Ансамблю Збройних сил України — підтримка морально-психологічного стану захисників. “Якщо лікарі лікують тіло, то ми лікуємо душі. З 2014 року Ансамбль на передовій, всюди, де цього потребують наші захисники. За десять років було дано понад 1000 концертів для військових шпиталях, центрах реабілітації, центрах комплектування, центрах відновлення, на полігонах”.

Цей концерт також має шляхетну мету: зібрати на FPV-дрони для 41-ї ОМБр ЗСУ.  Тому цей вечір в МЦКМ стане не тільки шансом зануритися у світ геніальної музики, але й можливістю взяти участь у добрій справі й зробити свій внесок у допомогу ЗСУ.

Ансамбль ЗСУ завжди обирає найвидатніших і найталановитіших артистів. Разом з ансамблем працювали видатні артисти української сцени: Тарас Петриненко, Віталій Білоножко, Павло Зібров, Василь Попадюк, Володимир Гришко, Тіна Кароль, Злата Огнєвич, перераховувати можна нескінченно. Ансамбль бере участь у реалізації масштабних шоу Notre Dame de Paris Le Concert та Rock Symphony Orchestra — грандіозних проєктах, у яких бере участь понад 100 людей на сцені: оркестри, хори, солісти.

Колектив має шановану репутацію, яка підтверджується спільними проєктами з Енніо Морріконе, зірками La Scala, Ольгою Чубаревою, італійськими та іспанськими виконавцями та спільними проєктами з найпопулярнішими артистами сьогодення: гуртами «Скай», «Без Обмежень», «ТНМК», «Mad Heads», «Тік», «ВВ», Євген Хмара.

Український танець – це справжнє мистецтво, насичене емоціями та багатовіковим досвідом поколінь.  Енергія, швидкість, акробатика рухів артистів захопить дух глядачів. Це — портрет нації. Артисти ансамблю державної оборони передадуть неймовірну героїку, силу, мужність, незламну волю й непохитність духу, притаманну українському культурному коду.  10 квітня глядачі наповняться магічною енергетикою українського танцю, що зберігався поколіннями. 

Що: «СИЛИ, ОЗБРОЄНІ ТАНЦЕМ». Де: МЦКМ, Алея Героїв Небесної Сотні, 1. Коли: 10 квітня, 18:00

Квитки: https://master-show.com/?afisha=syly-ozbroyeni-tanczem 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: