Фільм української режисерки Поліни Бучак показали на кінофестивалі в Нью-Йорку

15:15  |  02.11.2020
Полина Бучак

Фото: Полина Бучак

Короткометражний фільм української режисерки Поліни Бучак «Вечірка біля басейну» в кінці жовтня був показаний на кінофестивалі NewFilmmakers в Нью-Йорку.

Фільм «Вечірка біля басейну» — це пронизлива історія дорослішання дівчинки-підлітка, яка вчиться приймати і любити себе і своє тіло. Фільм в значній мірі автобіографічний. Картина вже здобула визнання і ряд нагород на престижних європейських кінофестивалях, зокрема стала фіналістом у номінації «Кращий студентський фільм» фестивалю Oniros Film Awards (Італія) і отримала нагороди в номінаціях «Кращий оригінальний сценарій» та «Кращий режисер-дебютант» на фестивалі Independent Short Awards. Фільм також номінувався на премію «Кращий режисер-дебютант» фестивалю Indie Short Fest (Лос-Анжелес, США).

Поліна Бучак — 23-річна режисерка родом з України, яка зараз живе і працює в Нью-Йорку. В її активі — участь в понад 40 кінематографічних проектах в США в якості режисера, продюсера, асистента режисера, асистента оператора і монтажера. У портфоліо режисерки — робота в популярному американському комедійно-драматичному веб-серіалі Netflix «Життя з самим собою» (Living With Yourself), зйомки фільму «Ті, що не сплять» (The Sleepless, 2020), робота в відео департаменті журналу NYLON і ряд інших проектів. Поліна активно популяризує український кінематограф у США і планує зняти фільм про війну в Україні.

Читайте такоже: Українська режисерка Поліна Бучак: «Час показати українське кіно всьому світові!»

Кінофестиваль The NewFilmmakers почав роботу в 1998 році. За цей час на ньому було показано понад 1000 повнометражних і 4000 короткометражних кінокартин. Багато фільмів, які отримали згодом всесвітню популярність, такі як «Відьма з Блер» (1999) і «Занадто багато сну» (1997), вперше були показані на цьому фестивалі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: