Фермер з Київщини навів вогонь на власний склад, щоб ЗСУ знищили базу росіян

10:25  |  01.09.2022
Україна

Український фермер Олександр Кривошея у березні 2022 року навів українську артилерію на власний склад в селі Козаровичі, що на Київщині, де базувалися російські окупанти.

Джерело: платформа Keep Going

Фермер Олександр Кривошея мешкає за сорок кілометрів на північ від Києва, в селі Козаровичі. На п’ятистах гектарах орендованої землі він вирощує кукурудзу та інші зернові.

25 лютого російські військовики захопили ферму Олександра, де базувалися понад місяць. За цей час окупанти з’їли більш ніж сотню баранів – половину всієї череди господарства.

За нагоди Олександр навів вогонь ЗСУ на власний склад. Унаслідок ракетного удару згоріли дах будівлі, посівний матеріал та робоча техніка. Та найважливіше, переконаний Олександр, — ворожі солдати були змушені відступити.

“Тоді ніхто з нас не думав про наслідки. Головне було прогнати ворога”, — каже він.

Зараз Олександр Кривошея відбудовує господарство з нуля. За підтримки інших фермерів він зміг організувати посівну: взяв насіння у борг, позичив техніку. А нині збирає врожай.

Наразі вкрай важливо відбудувати дах складу — просто неба зібраний врожай промокне та буде зіпсований. Фонд Keep Going придбав профнастил для покрівлі й тепер збирає кошти на його монтаж. Вартість робіт — 600 тис. гривень.

Долучитися до збору коштів для Олександра Кривошеї — можна за посиланням. Будь-яка сума є важливою, наразі українці назбирали понад 200 тисяч з 600 необхідних.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: