EASE Miracle Gathering: Зробімо 2023 роком успіху, прибутку та процвітання

12:20  |  16.02.2023
EASE Miracle Gathering: Зробімо 2023 роком успіху, прибутку та процвітання

IT-індустрія стала єдиною сферою, що зросла у 2022 році. Терор країни-агресора, втрата ВВП, релокація бізнесу та блекаути не завадили IT розвиватися та планувати майбутнє. А планувати — значить відстежувати, аналізувати та ефективно застосовувати сучасні тренди, тенденції та технології. 

Саме з цією метою 10 лютого відбувся офлайн-мітап EASE Miracle Gathering. Провідні експерти у сфері IT, маркетингу та менеджменту поділилися власними інсайтами щодо стратегій та інструментів розвитку для інноваційного бізнесу у 2023 році.

EASE Miracle Gathering: Зробімо 2023 роком успіху, прибутку та процвітання

Підсумки та головні тези події: 

Голова Advanter Group, стратег, футуролог, професор економіки Андрій Длігач поділився своїм баченням майбутньої моделі української та світової економіки:

Ми всі диджиталізовані, ми всі в інтернеті. Вартість всього зменшується: передача даних, Open AI перетворює економіку на «фрішну». Де шукати гроші? Світ змінюють практики. Для того, щоб розуміти, яка економіка буде в майбутньому потрібно дивитися на ті технології, які вже існують, але по яких ще немає достатньо соціального запиту. Саме туди слід спрямовувати дії, ідеї, інвестиції. Це точка зростання. Ми переходимо в дивергентний світ. Світ без трендів. Наступні 10 — 15 років драйверами зростання світу будуть deep learning, нейромережі штучний інтелект та ігри. В новому світі все буде грою: розваги, секс, бізнес, подорожі.

EASE Miracle Gathering: Зробімо 2023 роком успіху, прибутку та процвітання

На події також обговорили комунікації. Зокрема, про те, як B2B компаніям налагоджувати свою роботу зі ЗМІ розповіла головна редакторка медіа Vector Єлизавета Бордунова:

Медіа шукають контент з унікальною цінністю. Якісний контент містить спостереження та інсайти, кейси роботи, аналітику та цифри. Матеріали та новини мають бути корисними, свіжими та мати вплив на індустрію, авдиторію. Перетворюйте ординарні події на кейси. Не пишіть “ми задонатили 1 млн грн”. Перетворіть це на кейс, наприклад “ось які доходи ми оптимізували для благодійності — кейс від фіндіра”. Будьте сміливими, відкритими та чесними.

Тему комунікацій продовжила Любов Мочалова, PR-expert та засновниця школи піару. Любов розказала, як зробити квантовий PR стрибок для IT компанії у 2023 році: 

Є базові складові, як зробити квантовий стрибок та як налагодити базовий та системний PR, який має бути у кожної компанії в IT сфері. Але ключове — квантовий стрибок неможливо зробити як в житті, так і в піарі, якщо у вас тривіальний погляд на життя. Виходьте з мушлі. Зробіть щось незвичне для себе. Це дозволить вашому мозку відпочити, відірватися від щоденної операційної роботи та подивитися на себе, на ваш проєкт з іншого кута. Тільки так ви зможете зробити PR стрибок. 

Ну і куди ж без маркетингу? Трендами в маркетингу для інноваційного бізнесу поділився засновник бренд-маркетингового агентства GRAPE Юрій Гладкий. Деякі з них:

  • Мікронавчання починаючи від подкастів до стрічки новин оточує нас. 
  • Гейміфікована монетизація. Сотні мільйонів людей купляють нематеріальні речі. 
  • Медійна колаборація. Бренди обмінюються авдиторіями, це створює цікавий медійний ефект. Впізнаваний приклад — колаборація Nike та Tiffany & Co. 
  • Автономність і доступність: користувачі стали звертати більше уваги на те, як працює софт, коли у них немає підключення до мережі, чи вони не вдома. Слід розвиватися в цьому напрямку.
  • Мінімізація зустрічей і нарад. Ми не знаємо, коли працювати серед купи мітингів та нарад. Деякі компанії навіть почали рахувати: а скільки коштує робоча зустріч? Далі постає питання — а чи готові ми витрачати такі гроші на зустрічі? 
  • Життя “про запас”: ми почали купувати великі паки продуктів. А чи готовий бізнес до цього? 
  • Пошук простих рішень: людям стало складно, вони не знають що відбувається. Люди шукають екстрасенсів, астрологів, а ринок астрології складає 4,5 мільярда доларів і він зростає по 10% кожен рік. 
EASE Miracle Gathering: Зробімо 2023 роком успіху, прибутку та процвітання

Розглянули й AdTech тенденції разом з Анастасією-Нікітою Бансал, Director of Enterprise Solutions у SmartyAds.

  • Рекламні технології це про таргетовану та автоматизовану доставку реклами. До 2026 року AdTech виросте до 700+ мільярдів доларів. 
  • Одна з ключових тенденцій індустрії — проблема з приватністю даних. Це загальносвітова проблема. Кожен рік виходять нові регламенти для контролю приватності даних. З одного боку такі обмеження видають меншу кількість даних про юзера. З іншого — роблять наявні дані якіснішими. 
  • З ковідними часами та війною в Україні змінилися формати реклами. Раніше — популярним був банер. Зараз все переходить в інтерактив. Відео стало найпопулярнішим форматом, в тому числі SmartTV. Аудіореклама — наступний тренд. Адже вона є лояльною та не бентежить юзера. 

Завершив зустріч Андрій Сліпуха, директор B2B напрямків у Helsi з доповіддю про Go-to-Market стратегію та секретами запуску великого продукту на масову B2B авдиторію: 

Тільки 7% людей користуються приватною медициною в Україні. 93% грошей в державному секторі. Тому ми у Helsi пішли в медичні заклади та почали закривати їх потреби та розвивати наш B2B портфель. Фактично, в бізнесі приймає рішення людина. Тому дуже важливо як в B2B, так і в B2C вміти комунікувати. B2B та B2C стає B2H. Якщо ви з B2B продуктом виходите на ринок ви маєте чітко знати “правила гри”: які є стейкхолдери ринку, хто приймає рішення та від кого все залежить.  Також, якщо ви хочете бути успішними в B2B потрібно під ключ закривати потреби, які є у  вашого партнера. Ті потреби які в нього є з B2C клієнтом. В нашому випадку була проблема: черга під кабінетом лікаря Ми зробили онлайн запис, унормували цей процес і таким чином закрили потребу нашого B2B партнера. 

EASE Miracle Gathering: Зробімо 2023 роком успіху, прибутку та процвітання

Планування на 2023 рік пройшло успішно, у дружньому колі експертів та новаторів українського бізнесу. Ключовий інсайт вечора — майбутнє творять люди. Разом ми здатні створити сильну країну, якою будемо пишатися.  

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: