Двоє студентів «замінували» коледж: столичні слідчі розпочали кримінальне провадження

17:20  |  26.10.2023
Двоє студентів «замінували» коледж: столичні слідчі розпочали кримінальне провадження

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Дніпровському районі неповнолітні повідомили на спецлінію про замінування навчального закладу. Повідомлення виявилось неправдивим, а жартівників правоохоронці доставили до управління поліції. Триває досудове розслідування.

Джерело: Поліція Києва

Днями до поліції Києва зателефонували невідомі та повідомили, що у приміщенні професійного коледжу, розташованого на вулиці Старосільській, закладена вибухівка.

Для перевірки інформації за вказаною адресою прибули патрульні поліцейські, ювенальні інспектори та слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції.

Правоохоронці оглянули приміщення навчального закладу та, на щастя, жодних небезпечних предметів чи речовин не виявили. Поліцейські встановили власника мобільного телефону, з якого надійшов виклик.

Як з’ясувалось, хлопець залишив свій телефон на зарядці без нагляду, а тим часом двоє інших студентів зателефонували з його номера до поліції та повідомили про «замінування» коледжу.

Ювенальні інспектори спільно з патрульними поліцейськими розшукали неповнолітніх товаришів на території навчального закладу.

Вони зізнались у скоєному та розповіли, що хотіли таким чином пожартувати. Порушниками виявились кияни, 2006 року народження.

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: