Двоє прибиральників Совського кладовища у Києві, працюючи лише «на папері», отримали понад 3 млн гривень зарплати

13:23  |  19.08.2024
Двоє прибиральників Совського кладовища у Києві, працюючи лише "на папері", отримали понад 3 млн гривень зарплати

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік, згідно зі своїми функційними обов’язками, мав контролювати роботу співробітників, втім, близько двох років «не помічав» відсутності останніх на робочому місці. Це не завадило підозрюваному й надалі табелювати прибиральників, які безпідставно отримували заробітну плату з міського бюджету.

Джерело: Поліція Києва

Слідчі поліції Києва спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань в Києві викрили у службовій недбалості службовця Совського кладовища, що у Солом’янському районі столиці.

Чоловік перебуває на посаді доглядача та контролює роботу інших працівників, а також виконання ними правил внутрішнього трудового розпорядку і табелювання відпрацьованого робочого часу.

Проте, досудовим розслідуванням встановлено, що порушник упродовж двох років «не помічав» відсутності на робочому місці двох працівників, чоловіка і жінки, які нібито займались прибиранням території.

Разом з тим, за сприянням підозрюваного, фіктивні працівники отримували заробітну плату з міського бюджету, внаслідок чого на їх рахунки було безпідставно нараховано понад 3 мільйони гривень.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: