ДТЕК надав оновлені графіки відключень у Києві

16:05  |  01.11.2022
світло

ДТЕК «Київські електромережі» оновив графіки стабілізаційних відключень електроенергії.

Джерело: НЕК «Укренерго» і ДТЕК

Оновлені графіки за посиланням — https://www.dtek-kem.com.ua/ua/shutdowns?fbclid=IwAR00XKCwlFyiK1_pp_pMIev0TIxph-kmC8-BAeoz-vXT_V9d1MVSVHtanSo

Ситуація досі лишається складною, тому НЕК «Укренерго» і ДТЕК змушені проводити стабілізаційні відключення електроенергії. Енергетики роблять все можливе, щоб якнайшвидше відновити енергооб’єкти, що окупанти зруйнували протягом трьох тижнів.

Оновлені графіки відключень враховують досвід попередніх 3 тижнів відключень та зворотній зв’язок від клієнтів. Вони будуть діяти за наступними принципами:

Опубліковані графіки – це графіки імовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо у НЕК «Укренерго» буде необхідність збалансувати енергосистему. У графіках вказані всього 3 імовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Енергетики роблять усе можливе, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин.

В енергокомпанії пояснюють, що опубліковані три черги не означають, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі не застосовуватимуть. Якщо необхідно буде зменшити навантаження на енергосистему, відключення доведеться застосовувати протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення ж за всіма трьома проміжками часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках.

Графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК «Укренерго», щоб збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіку розраховані на скорочення споживання до 250 МВт. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають екстреними. У такому випадку графік не діє. Про застосування екстрених відключень клієнтів попереджатимуть.

Також для більш рівномірного відключення серед клієнтів у графіку розширений перелік адрес, до яких застосовуються стабілізаційні відключення. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури міста і будинки, які живляться від тих же електроліній.

Важливо! Якщо ви не знайшли своєї адреси в графіку відключення – повідомте через форму зворотнього зв’язку ДТЕК.

Раніше ми писали, що у столиці триває ремонт доріг: де саме?

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: