Допомагав за гроші військовозобов’язаним киянам уникнути мобілізації: чоловіку повідомлено про підозру

13:19  |  09.01.2024
Допомагав за гроші військовозобов’язаним киянам уникнути мобілізації: чоловіку повідомлено про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисник обіцяв допомогти чоловікам призовного віку виїхати за кордон і таким чином уникнути мобілізації. За свої послуги просив 7300 доларів США. За вчинене йому загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

За даними слідства, місцевий мешканець, 1991 року народження, на території столиці здійснював пошук військовозобов’язаних, які мали намір виїхати за кордон.

За грошову винагороду чоловік обіцяв забезпечити виготовлення документів та сприяти у занесення відомостей відносно особи до системи «Шлях», що надавало можливість чоловікам призовного віку безперешкодно покинути Україну під виглядом водіїв-перевізників.

За свої послуги фігурант просив 7300 доларів США з кожного «клієнта».

Правоохоронці задокументували факт отримання фігурантом 300 доларів авансу від місцевого мешканця. На наступну зустріч чоловік пообіцяв принести потенційному «клієнту» усі необхідні документи для перетину держкордону, натомість мав отримати залишок суми – 7000 доларів США.

Порушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання другої частини обумовленої суми.

Слідчим відділом Печерського управління поліції фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

За скоєне фігуранту загрожує покарання — позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. На час слідства затриманий перебуватиме під вартою.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: