Допомагав військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за межі країни: у Києві експосадовцю повідомлено про підозру

13:01  |  08.01.2024
Допомагав військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за межі країни: у Києві експосадовцю повідомлено про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігурант організував схему з переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Вартість своїх послуг оцінив у 7 тисяч доларів США. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили колишнього посадовця, який організував схему незаконного перетину кордону України.

Начальник відділу слідчого управління главку поліції Києва Вадим Коломієць повідомив, що у березні 2023 року 48-річний мешканець столиці, який до Революції Гідності обіймав посаду радника голови Адміністрації Президента, організував схему з незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України:

«Зловмисник фіктивно оформлював чоловіків на підконтрольне підприємство в якості водіїв міжнародних пасажирських перевезень. «Клієнт» сідав за кермо автобуса разом із фіктивними пасажирами та ще одним водієм-жінкою. Після перетину кордону жінка-водій разом із пасажирами одразу поверталася до України, а чоловік залишався у країні призначення. Вартість таких послуг становила 7 тисяч доларів США».

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також вирішується питання про притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: