Допомагав призовникам незаконно перетнути держкордон: поліцейські Києва затримали чоловіка

15:42  |  15.05.2023
Допомагав призовникам незаконно перетнути держкордон: поліцейські Києва затримали чоловіка

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За грошову винагороду у розмірі 9 тисяч доларів США фігурант надавав призовникам медичні довідки про непридатність останніх до військової служби. За скоєння злочину йому може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці задокументували незаконну діяльність місцевого мешканця, який під час дії воєнного стану організував злочинну схему щодо безперешкодного перетину держкордону України чоловікам, які підлягають мобілізації, шляхом надання медичних документів про визнання останніх непридатними до військової служби.

Організатором злочинної схеми виявився 29-річний мешканець Київської області, який раніше не мав проблем із законом.

В ході досудового розслідування встановлено, що за допомоги корупційних зв’язків чоловік надавав «клієнтам» медичні довідки про визнання їх непридатними до військової служби, що надавало їм можливість безперешкодного перетину держкордону. 

Задокументовано, що за надання незаконних послуг так званих «білих білетів» порушник отримував по 9000 доларів США.

ід час проведення ним чергової «незаконної» угоди фігуранта було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка, під час якого виявили та вилучили пістолет, автомат, набої та чорнові записи. Все вилучене направлено на проведення експертизи. 

За процесуального керівництва прокуратури слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчинене з корисливих мотивів.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: