Допомагали ухилянтам виїхати за кордон: у Києві викрили чергову корупційну схему

15:09  |  13.12.2023
Допомагали ухилянтам виїхати за кордон: у Києві викрили чергову корупційну схему

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Киянин спільно з іноземцем налагодив схему з виготовлення висновків військово-лікарської комісії щодо непридатності до несення військової служби чоловіками призовного віку. За такі дії їм загрожує до 9 років ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили двох чоловіків, які під час воєнного стану надавали призовникам документи про визнання їх непридатними до військової служби, щоби безперешкодно виїхати з України.

Як розповів начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула, схему з видачі «білих квитків» налагодив киянин та громадянин іноземної країни, який проживає у столиці:

«У ході досудового розслідування ми встановили, що за 4000 доларів правопорушники виготовляли та продавали висновки військово-лікарської комісії щодо непридатності до несення військової служби військовозобов’язаним.

Під час проведення обшуків за їх місцем роботи та мешкання вилучено чорнові бланки медичної документації».

На підставі зібраних доказів слідчі оголосили чоловікам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України та направили до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: