До фонду, який збирає гроші біля метро в Києві, прийшли з обшуками

18:52  |  17.11.2023
До фонду, який збирає гроші біля метро в Києві, прийшли з обшуками

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У межах провадження щодо збору коштів на потреби військових у столиці тривають обшуки.

Джерело: Київська міська прокуратура

Повідомляється, що Оболонська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом можливих шахрайських дій з боку представників благодійної організації щодо збору коштів на потреби українських військових.

Вказано, що у медіа набуло широкого резонансу відео конфлікту, який виник між громадянами та особами у військові формі, які від імені благодійного фонду збирали гроші на потреби українських військових.

У межах розпочатого кримінального провадження перевіряється законність діяльності благодійного фонду, правомірність збору її представниками коштів, їх обліку та цільового використання.

Крім того, на даний час правоохоронці допитують громадян, які мають відношення до вказаного фонду, та планують вилучити документи про його діяльність.

Крім того, проводиться обшук за місцем фактичного здійснення діяльності благодійного фонду.

Ввечері 16 листопада ветеран та активіст Олег Симороз повідомив, що навідався до точок збору коштів біля станції метро «Героїв Дніпра».

«Молодики по формі клянчать «донати на ЗСУ» готівкою у скриньку. По розмові з ними ми дізналися, що вони не служили і відповідно вони не мають жодного морального права вдягати мультикам. Далі ми дізнаємося, що вони працюють тут за ставку заробітної плати, яку виплачує фонд з грошей, які люди донатять на ЗСУ, – заявив він.

Поліція в свою чергу заявила, що відкрила провадження і проводить перевірку щодо законності роботи благодійного фонду, представники якого збирають гроші біля метро в Києві нібито для військових.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: