До 8 000 доларів за фальшиві діагнози для ухилянтів: у Києві затримали трьох організаторів схеми

12:51  |  18.01.2024
До 8 000 доларів за фальшиві діагнози для ухилянтів: у Києві затримали трьох організаторів схеми

Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

Двох жителів Броварів і киянку затримали за підозрою у сприянні виїзду військовозобв’язаних за кордон. Фігуранти виготовляли меддовідки для ухилянтів, куди вписували діагнози про начебто непридатність до військової служби.

Джерело: Київська міська прокуратура, поліція Києва

За даними слідства, двоє броварчан та мешканка столиці організували виготовлення для чоловіків тимчасових посвідчень про непридатність до військової служби. Чоловіки підшукували «клієнтів».

Їхня спільниця – 72-річна медсестра однієї зі столичних лікарень допомагала отримати меддовідки з фіктивними діагнозами. Документи давали підстави військовозобов’язаним виїжджати за кордон. «Послуга» коштувала ухилянтам від 5 до 8 тисяч доларів.

Нині трьом організаторам схеми оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Їм загрожує до 9 років ув’язнення. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У межах слідства правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання підозрюваних, у медичних установах Києва і в Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Київської області.

Перевіряють причетність інших громадян до протиправної діяльності.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: