Диплом моряка за 500 доларів без навчання: директорку столичного вишу підозрюють у хабарництві

14:42  |  26.03.2024
Диплом моряка за 500 доларів без навчання: директорку столичного вишу підозрюють у хабарництві

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Директорку Київського інституту водного транспорту ім. Петра Конашевича-Сагайдачного підозрюють в отриманні хабара. За даними правоохоронців, керівниця вишу обіцяла оформити моряку диплом про підвищення кваліфікації без іспитів і відвідування навчання.

Джерело: Київська міська прокуратура, поліція Києва

За даними слідства, очільниця Київського інституту водного транспорту пообіцяла видати диплом про завершення курсів судноводіїв одному з моряків, який нині перебуває в рейсі на судні в Індонезії.

Його мали «заднім числом» включити до списку учасників курсів з підвищення кваліфікації. Навчання стартувало в лютому 2023 року.

Але моряку обіцяли оформити диплом без відвідування інституту і складання іспитів. Документ дозволив би чоловікові зайняти вищу посаду.

Як стверджують правоохоронці, за «послугу» моряк мав офіційно оплатити вартість навчання у виші — 20 000 грн, а також передати 500 доларів США особисто директорці. Під час отримання грошей 56-річну жінку затримали в її кабінеті.

Посадовиці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Нині вирішується питання щодо відсторонення директорки від займаної посади. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: