Десять тисяч доларів за «вступ» до університету у Польщі: у Києві ліквідувала ще одну схему незаконного переправлення призовників за кордон

16:36  |  17.10.2024
Десять тисяч доларів за «вступ» до університету у Польщі: у Києві ліквідувала ще одну схему незаконного переправлення призовників за кордон

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Злочин викрили слідчі Святошинського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідством встановлено, що незаконну оборудку організував 24-річний киянин. Зловмисник пропонував чоловікам призовного віку вступити до вищого навчального закладу у Польщі на очну форму навчання й таким чином уникнути мобілізації та безперешкодно перетнути державний кордон України.

Свою послугу ділок оцінив у 10 000 доларів. За попередньою домовленістю, киянин мав допомогти «клієнту» успішно скласти онлайн іспити.

Слідчі затримали молодика у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі обумовленої суми коштів від 25-річного «абітурієнта».

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: