Держаудитслужба попередила про можливу аварію на станції метро «Поштова площа»: у КМДА спростовують заяву

15:31  |  06.05.2024
Держаудитслужба попередила про можливу аварію на станції метро "Поштова площа": у КМДА спростовують заяву

Держаудитслужба звинувачує КМДА у неналежній реакції на попередження служби про транспортні проблеми на Поштовій площі. У КМДА заявили що метро працює у звичайному режимі.

Джерело: Заяви Держаудитслужби та КМДА

У службі заявляють, що повідомляли владу столиці про можливі проблеми на Поштовій площі ще у 2023 році.

«Під час комісійного огляду, де досі залишається незавершеним будівництво наземних об’єктів – торговельного комплексу з підземним музеєм, виявлені недовиконані роботи з гідроізоляції, водовідведення та водопониження. Також були зафіксовані ознаки корозії металу та руйнування захисного шару бетону. Фахівці Держаудитслужби прийшли до висновків, що технічний стан об’єкта постійно погіршується, а його подальша експлуатація без консервації чи добудови вкрай небезпечна. Під загрозою руйнації опинився практично весь інфраструктурний вузол, яким є Поштова площа», — повідомляє пресслужба Державної аудиторської служби.

У Службі також заявляють, що повідомили профільний комітет КМДА про можливі проблеми із функціонування станції метро «Поштова площа». КМДА звинувачують у відсутності реакції через майже рік після аудиту.

Своєю чергою у Департаменті транспортної служби КМДА заявили, що повідомлення про можливе закриття станції метро «Поштова площа» є «маніпуляцією, щоб посіяти паніку».

У пресслужбі КМДА повідомили, що на Поштовій площі провели позапланові перевірки, в результаті яких додаткових проблем не виявили.

У КМДА також заявили, що підземний пішохідний перехід станції «Поштова площа» відокремлений цегляною перегородкою від майбутнього об’єкта багатофункціонального призначення.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: