Депутати Київради хочуть, щоб ВР унормувала рух “самокатників” в столиці

17:00  |  15.09.2022
самокат

Депутати Київської міської ради планують направити звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно організації дорожнього руху для осіб, які рухаються за допомогою портативних транспортних засобів на електричній тязі.

Джерело: Київська міська рада

В Київраді зазначають, що на дорогах столиці збільшується кількість нових портативних видів транспорту – це гіроборди, гіроскутери, моноколеса, електросамокати, електроскейти, дріфт-трайки.

«Попри всю зовнішню прогресивність портативного транспорту – його користувачі, за відсутності належного правового регулювання, часто нехтують елементарними правилами та наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху. На проїжджій частині власники цих транспортних засобів ризикують потрапити під колеса автомобілів, а на тротуарах несуть небезпеку вже для пішоходів.

Крім цього, на даний час не передбачено навіть ведення окремої звітності щодо дорожньо-транспортних пригод, які стались за участю персонального легкого електротранспорту. Питання узаконення електротранспорту в Україні обговорюється вже кілька років, проте досі законодавство не містить окремого визначення поняття і щодо електротранспорту загалом, і до осіб, які здійснюють керування ним», — каже Депутатка Київської міської ради Ганна Свириденко.

Раніше ми писали, що киян навчать, як поводитися в умовах хімічної та ядерної загроз

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: