Чоловік знайшов старовинну монету під Києвом і зірвав куш: вона коштує 90 тисяч гривень

11:50  |  07.12.2022
Чоловік знайшов старовинну монету під Києвом і зірвав куш: вона коштує 90 тисяч гривень

Фото: violity.com

Унікальні знахідки, такі як рідкісні монети, можна нерідко знайти в найнесподіваніших місцях. Одному з нумізматів неймовірно пощастило, він знайшов старовинну монетку з князем Володимиром і зірвав справжній куш. Нині власник продає свою знахідку на аукціон. Вартість монети становить 90 тисяч гривень.

Джерело: УНІАН

На форумі чоловік розповів, що знайшов монетку під Броварами, на Київщині. Звичайно, вона була в неідеальному стані, адже пролежала в землі дуже багато років.

В руках чоловіка опинився Срібник князя Володимира II.

Власник повідомив, що віддав монету на професійну чистку та реставрацію. Після цього вона частково повернула свій колишній вигляд, а тому чоловік вирішив її продати.

«На монеті присутні незначні тріщини від штампа на холодну, що є цілком нормальним для тих часів. Так само є діагональна не глибока смуга на лицьовій стороні.

Все переглядав за допомогою мікроскопа Х60. Зробив дуже детальні макрофото цих місць. Природний знос часом», — описав всі характеристики старовинної монети власник.

Нумізмати, обговорюючи даний лот, відзначили, що чоловік не дарма віддавав монету на реставрацію. Однак коментатори резонно підкреслили, що довіряти такі цінні екземпляри варто лише перевіреним майстрам з досвідом і гарною репутацією.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: