Брав гроші за оформлення відпусток підлеглих: викрили посадовця однієї з військових частин на Київщині

13:13  |  15.02.2024
Брав гроші за оформлення відпусток підлеглих: викрили посадовця однієї з військових частин на Київщині

Фото: dbr.gov.ua

На Київщині посадовця однієї з військових частин підозрюють у систематичних поборах із підлеглих. Він вимагав гроші з військових за «сприяння» в оформленні матеріальної допомоги та відпусток. Чоловікові повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Джерело: Державне бюро розслідувань

За даними слідства, начальник одного з підрозділів військової частини з Київщини пропонував платну «допомогу» у вирішенні соціально-побутових питань військових.

Коли підлеглі писали рапорти на матеріальну допомогу, компенсацію на оздоровлення чи на отримання відпустки, керівник вимагав від них «відсоток» для себе.

Офіцер брав від 1,5 тис. до 5 тис. гривень з кожного солдата. Величина хабаря залежала від посади військовослужбовця та суми виплати.

Правоохоронці з’ясували, що з жовтня 2022 року по червень 2023 року посадовець «обклав даниною» 26 військових, отримавши від них понад 160 тисяч гривень. При цьому офіцер не боявся отримувати хабарі на свою банківську карту.

Нині слідчі ДБР повідомили військовому посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 10 років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: