Близько тисячі дітей-киян із малозахищених категорій отримали подарунки від британських волонтерів

14:38  |  23.12.2022
Близько тисячі дітей-киян із малозахищених категорій отримали подарунки від британських волонтерів

Фото: kyivcity.gov.ua

Близько тисячі дітей-киян з малозахищених категорій, а також діти військовослужбовців і загиблих героїв отримали подарунки від британських волонтерів в рамках акції «Подаруй дітям України Різдво».

Джерело: Заступниця голови КМДА Марина Хонда

Акція організована волонтерами Великобританії за підтримки низки благодійних організацій та підприємств Словаччини, Благодійного Фонду «Фонд Підтримки та Розвитку України» українського бренду Andre Tan. У Києві акція проходить за сприяння Київської міської державної адміністрації.

«Це чудова ініціатива від іноземних волонтерів, яка була одразу ж нами підтримана. Завдяки цій акції понад 3000 дітей-киян отримають різдвяні подарунки. Близько 1000 дітей – із багатодітних родин, сімей, які втратили годувальника, дітей з інвалідністю, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримають свої подарунки. Також, подарунки отримають і більше 350 дітей з родин військовослужбовців та родин загиблих героїв. Ще частина подарунків поїде до лікарні Охмадтит. Але найголовніше в цій акції не самі подарунки, а те, що діти ще раз отримають відчуття свята, яке зараз їм так необхідне», – зазначила Марина Хонда.

Акція була ініційована в середній школі Клейдон поблизу Іпсвіча (Англія), а участь у ній взяли десятки волонтерів. Всього в рамках акції, британські волонтери зібрали 25 тисяч подарунків для дітей України.

«Ми зробили конвой до Словаччини в жовтні, ми організували 15 транспортних засобів від «Plant and Hire Aid Alliance» – і вирішили, що було б чудово подарувати українським дітям Різдво! Команда отримала 2000 упакованих подарунків від громадської та машинобудівної фірми JCB, а також 10 000 розпакованих іграшок від Kids Out і Key Craft Global, з яких наші волонтери і формували подарунки. Вони їхали із Саффолка до Кошице (Словаччина), а вже звідти відправилися до міст України», – сказав Джеремі Фіш, організатор акції у Великобританії.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: