Біля метро «Деміївська» через просідання ґрунту демонтують частину магазинів — КМДА

16:57  |  18.12.2023
Біля метро "Деміївська" через просідання ґрунту демонтують частину магазинів — КМДА

Фото: Влада Колодій/Суспільне

Просідання ґрунту біля станції «Деміївська» сталося якраз над місцем, де виявили тріщини в тунелі метро. Після закриття руху поїздів руйнівні процеси ззовні припинились. Загрози довколишнім будівлям немає, водночас торгові кіоски демонтують для ліквідації наслідків аварійної ситуації.

Джерело: «Суспільне» з підсумками брифінгу директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора та головного інженера КП «Київський метрополітен» Віктора Вигівського

Як зазначив Руслан Кандибор, просідання ґрунту виявили чітко над тим місцем, де була загроза руйнування тунелю метро. Тунель закрили, а на поверхні на ділянці вулиці обмежили рух. Зокрема, проїжджу частину звузили, транспорт нині їздить однією смугою.

Поява багнюки біля колишнього Деміївського ринку — результат роботи бурових установок. Одна зараз іще завершує роботу, каже очільник транспортного департаменту КМДА.

За його словами, на цій ділянці з пробурених свердловин взяли проби ґрунту, щоб зрозуміти ситуацію з тунелем метро:

«Зараз йде вивчення, що відбувається там під землею, і вже найближчим часом, до двох тижнів, ми будемо мати результати інженерних досліджень, геологічних досліджень, що все ж таки там є, і які види робіт нам треба робити».

Руслан Кандибор запевняє, що загрози довколишнім будівлям немає, оскільки капітальні споруди в цьому місці відсутні, навколо розміщені лише торговельні павільйони.

«Кругом це є все лише тимчасові споруди, з якими досягнута спільна згода про те, що вони мають бути демонтовані для проведення робіт з ліквідації оцієї просадки і розуміння, що відбувається біля самого тунелю, внизу під землею», — сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Він додав, що наразі зарано спрогнозувати, чи будуть додаткові обмеження транспортного чи пішохідного руху на прилеглій вулиці. Це питання вирішать після оцінки характеру пошкоджень.

«Коли ми зрозуміємо, які об’єми робіт ми маємо виконувати, яка ділянка буде зайнята, ми будемо дивитися, чи буде рух повністю закритий, чи залишиться в тих межах, які є зараз», — каже посадовець.

Руслан Кандибор зауважив, що до нього не надходила інформація від власників магазинів про те, що просідання ґрунту біля «Деміївської» почалося начебто ще влітку.

Просідання ґрунту на ділянці над лінією метро почалося в листопаді. Тоді ж у тунелі помітили наплив піску й води. З моменту закриття руху поїздів метро на аварійній ділянці просідання ззовні зупинились, сказав головний інженер КП «Київський метрополітен» Віктор Вигівський.

За його словами, ситуація контрольована — зараз немає протікань тунелю чи виносу в нього піску. На поверхні, над тунелем, нових зсувів землі теж немає.

Вигівський додав, що для уникнення можливих позаштатних ситуацій по цій ділянці вулиці обмежили рух для автомобільного транспорту. Проїзд дозволили в одній смузі.

«Як буде якась небезпека, ми обов’язково всіх інформуємо», — запевнив він.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: