Бебібум у столичному зоопарку: у родині котячих лемурів зростають аж п’ятеро дитинчат (відео)

15:33  |  23.06.2023
Бебібум у столичному зоопарку: у родині котячих лемурів зростають аж п’ятеро дитинчат

Фото: kyivcity.gov.ua

У родині котячих лемурів Лімпопо, Марти, Майї, Моні та Лоли цієї весни народились і ростуть аж п’ятеро дитинчат. У колі рідної сім’ї та під постійною опікою зоологів і ветеринарів малята швидко набирають вагу та вже роблять перші кроки. Хоча за будь-якої нагоди все ще просяться до мами «на ручки».

Джерело: КП «Київський зоопарк»

«У важкі воєнні часи наші тварини потребують надзвичайної турботи та піклування. Особливо коли йдеться про молоді сім’ї та їхнє потомство. Адже, попри вибухи та звуки сирен, тварини мають почувати себе в комфорті настільки, щоб не лише народити здорових малят, а й власноруч виховати та підготувати до самостійного життя. І нам це вдалося», – поділився КиївЗоо.

Побачити щасливе сімейство на обідньому частуванні можна цієї суботи та неділі, 24-25 червня, о 12:00 на Приматнику біля нижніх озер зоопарку.

Загалом цьогоріч родина котячих лемурчиків зросла до 9 особин, тож навіть літній будиночок на їхньому окремому острівці довелось збільшити вдвічі.

Це народжені минулого року Джавеліна та Байрактар і ще два врятовані лемурчики з постраждалих регіонів.

У котячих лемурів є ціла оаза з розлогими деревами, зеленими кущами та трав’яними галявинами, де встановлено три дерев’яні помости, натягнуто чотири пенькові канати, а також встановлено грибочок від сонця та дощу.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: