Асфальт за 500 000 гривень: у Києві перед судом постане керівник комунального підприємства

13:52  |  27.03.2024
Асфальт за 500 000 гривень: у Києві перед судом постане керівник комунального підприємства

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо заступника керівника комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району». Його обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Джерело: Київська міська прокуратура

За матеріалами слідства, посадовець вимагав у киянки 500 тисяч гривень за асфальтування дороги біля приватного будинку, який вона планувала придбати.

У прокуратурі повідомили, що жінка звернулася до комунального підприємства, щоб дізнатись яким чином можна заасфальтувати дорогу. Їй дали контакти посадовця, який повідомив, що може організувати проведення таких робіт працівниками комунального підприємства.

Однак зазначив, що їй вигідніше буде заплатити гроші йому, аніж укладати офіційний договір на проведення робіт. Асфальтування дороги після проведених замірів він оцінив у 500 тисяч гривень.

За словами посадовця КП, при укладанні договору сума за виконання робіт значно зросте.

Під час слідства правоохоронці задокументували одержання посадовцем неправомірної вигоди у два етапи.

«Так, за виконання підготовчих робіт з асфальтування під’їзної дороги він одержав «аванс» у 2 тис. дол. США. А вже за тиждень отримав від жінки ще 425 тис. гривень», — йдеться у повідомленні.

Керівника комунального підприємства затримали й повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України про вимагання і одержання неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: