8500 доларів США за ухилення від військової служби: у Києві повідомили зловмиснику про підозру

12:07  |  10.01.2024
8500 доларів США за ухилення від військової служби: у Києві повідомили зловмиснику про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За таку суму фігурант обіцяв вирішити питання щодо непридатності до несення військової служби чоловіками призовного віку.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Фігурант обіцяв потенційним «клієнтам» виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, з приміткою про виключення з військового обліку за станом здоров’я та виготовлення довідки військово-лікарської комісії, щодо непридатності до несення військової служби, що надалі давало змогу безперешкодно виїхати за межі України.

Сума таких послуг становила 8500 доларів США.

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу після отримання ним частини коштів. Затриманий – уродженець Чернігівщини, 1985 року народження.

На підставі зібраних доказів слідчі Печерського управління поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили затриманому про підозру, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – замах на сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

На час слідства затриманий перебуватиме під вартою.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: