6-й Київський тиждень критики оприлюднив цьогорічну програму

18:36  |  13.09.2022
кіно

Головний кінофестиваль столичної осені, шостий Київський тиждень критики оголосив першу з чотирьох програм, із яких складатиметься цьогорічний кінофестиваль. Захід триватиме з 20 до 26 жовтня 2022 року в кінотеатрі «Жовтень».

Джерело: Київський тиждень критики

Програма Київського тижня критики складатиметься з чотирьох секцій: окрім програми «Історія української комедії» на фестивалі покажуть міжнародну програму з гітами головних світових кінофестивалів, тематичну ретроспективу культової кінокласики та програму «Фокус» (добірка нових картин з України та іншої фокусної країни, сформована селективною комісією кінокритиків обох країн).

Традиційно в межах події відбудеться нагородження Премією «Кіноколо», яка в 2022 році відзначить свій перший ювілей. Продаж фестивальних абонементів розпочнеться у вересні, а саме з 13 числа. Доступ на події 6-го Київського тижня критики можливий за абонементами, що дають право відвідувати усі або частину подій фестивалю, та за квитками на обрані сеанси.

У межах фестивалю діє два види абонементів:

Повний — дає право відвідувати усі події фестивалю, вартість 800 грн за ранньою ціною.

Денний — дає право відвідувати події фестивалю, які розпочинаються до 17:00 включно, та, як і повний абонементи, дає змогу побачити всі фільми фестивальної програми. Вартість такого абонемента за ранньою ціною — 500 грн. Бронювання квитків для власників абонементів буде відкрито з 13-го жовтня. Цього року в межах фестивалю діють електронні абонементи.

Оприлюднення програми приурочене до ювілею українського режисера та сценариста Миколи Шпиковського, чиє 125-річчя відзначається 25 серпня цього року. Його «Хліб» порівнювали зі славнозвісною довженковою «Землею», а його робота «Гегемон» відкривала щойно збудований кінотеатр «Жовтень» у 1931 році.

Саме його авантюрно-пригодницьким роуд-муві «Шкурник» (1929) починається програма «Історія української комедії». Воно було заборонене до показів одразу після виходу на екрани й перевідкрите Довженко-Центром уже в 2011-му.

Покази вібуватимуться у кінотеатрі «Жовтень» (вулиця Костянтинівська, 26, Київ).

Раніше ми писали, що містян запрошують зіграти в шашки з чемпіонкою світу Валерією Єжовою

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: