6 000 доларів за «інвалідність»: на Київщині викрили незаконну схему виїзду ухилянтів за кордон

12:44  |  25.04.2024
6 000 доларів за "інвалідність": на Київщині викрили незаконну схему виїзду ухилянтів за кордон

Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

На Київщині затримали чоловіка, який допомагав військовозобов’язаним оформлювати фейкову інвалідність для виїзду за кордон. Фіктивні довідки чоловікам видавала МСЕК за винагороду в 6 тисяч доларів США.

Джерело: Київська міська прокуратура

За даними слідства, 48-річний житель Київщини запропонував військовозобов’язаному чоловікові «посприяти» в оформленні медичної довідки про начебто інвалідність, яка дасть підстави для виїзду з України під час воєнного стану. Свої послуги він оцінив у 6 тис. доларів США.

«Замовник», який не мав проблем зі здоров’ям, передав «посереднику» свої копію паспорта, амбулаторну картку, трудову книжку. Документи потрібні були, щоб встановити «клієнту» другу групу інвалідності за його відсутності на засіданні МСЕК. Згодом чоловік отримав довідку, що його нібито оглянули фахівці медико-соціальної експертної комісії в Житомирі.

«Посередника», який займався оформленням завідомо неправдивих медичних довідок, викрили правоохоронці. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. У разі доведення вини чоловікові загрожує від семи до дев’яти років ув’язнення.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта слідчі виявили пістолет та бойові набої до нього, що зберігалися без передбаченого законом дозволу. Зброю скерували на експертизу.

Правоохоронці встановлюють інших причетних до незаконного оформлення медичних довідок для ухилянтів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: