3500 доларів за визнання непридатним до військової служби: у Києві викрили члена військово-лікарської комісії

14:52  |  07.03.2024
3500 доларів за визнання непридатним до військової служби: у Києві викрили члена військово-лікарської комісії

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Службовиця перебувала у складі військово-лікарської комісії та за грошову винагороду обіцяла підготувати документи, які допомогли б «клієнту» уникнути мобілізації. Зловмисниці повідомлено про підозру, їй загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили лікарку районного територіального центру комплектування в отриманні неправомірної вигоди. Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що 57-річна місцева мешканка, перебуваючи на посаді лікаря-дерматовенеролога в складі військово-лікарської комісії, за 3,5 тисячі доларів обіцяла вирішити питання щодо отримання висновку про непридатність чоловіка до проходження військової служби.

Порушницю затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі їй другої частини обумовлених коштів у розмірі 3 тисяч доларів США.

Напередодні вона отримала від «клієнта» завдаток у розмірі 500 доларів.

За процесуального керівництва прокуратури у сфері оборони Центрального регіону затриманій оголошено про підозру та наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Крім того, слідчі підготували до суду клопотання про відсторонення підозрюваної від займаної посади.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: