240 тисяч школярів Києва будуть навчатись офлайн — КМДА

11:46  |  29.08.2023
240 тисяч школярів Києва будуть навчатись офлайн - КМДА

Батьки 240 тисяч киян шкільного віку погодились на навчання своїх дітей офлайн із першого вересня у школах столиці.

Джерело: Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський

«240 тисяч – це у 2,5 раза більше, ніж минулого року, коли лише 94 тисячі батьків вирішили відправити дітей на офлайн-навчання. Це говорить про велику довіру до того, що робить влада столиці, про те, що ми все правильно робимо в плані навчання та захисту дітей. І це при тому, що в минулому навчальному році дві третини днів пройшли з перериванням уроків через повітряну тривогу, а кожна четверта ніч була без сну з тих самих причин. Але ми показали суспільству, що готові до викликів. Освітяни чітко виконують свої функції, захищаючи наших дітей і тримаючи освітній процес на високому рівні. Як результат – 762 школярів Києва отримали найвищий бал під час основної сесії Національного мультимедійного тесту», – зазначив Мондриївський.

Він також зауважив, що цьогоріч основну увагу міська влада приділила ремонтам та модернізації укриттів заради приведення їх до необхідного стану відповідно до вимог та збільшення кількості місць.

«На сьогодні 417 шкіл із 420 мають укриття, у яких нам вдалось забезпечити майже 190 тисяч місць. Тобто в тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте – винятково для учнів старших класів. Початкова школа буде навчатись винятково офлайн, бо це й інше засвоєння матеріалу, й можливість обом батькам працювати на своїй основній роботі», – наголосив Мондриївський.

Заступник голови КМДА нагадав, що цьогоріч у столиці виділили рекордну суму на облаштування укриттів загалом та безпосередньо в закладах освіти. А враховуючи те, що навчальний рік тривав до кінця червня, часу на ремонти було обмаль.

«Київрада за ініціативи мера Віталія Кличка виділила 550 мільйонів гривень на облаштування укриттів у закладах освіти, ще 61 мільйон гривень направлено на будівництво нових укриттів. У найстисліші строки було проведено тендери та розпочато роботи. Майже щотижня керівники районів, які відповідають за укриття на своїх територіях, звітують про стан робіт, і ми розуміємо, що навіть у таких екстремальних умовах нам вдалось на 85% виконати роботи. Ми сподіваємось, що батьки з розумінням поставляться до тимчасових незручностей, бо дійсно наш пріоритет – безпека, і ми першочергово дбаємо про безпечний освітній процес, тому деякі заклади освіти на повну потужність почнуть працювати після закінчення облаштування укриттів», – акцентував Мондриївський.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: