15-річний юнак допоміг ЗСУ розгромити техніку рф під час боїв під Києвом

12:30  |  09.06.2022
юнак

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 15-річний юнак допоміг українським військовим знищити колону російської техніки під Києвом. Підліток використав свої навички в управлінні дронами.

Джерело: Global News.

Наприкінці лютого, коли точилися бої за Київщину, російська армія намагалася просуватися до столиці. Українським військовим було потрібно залучити безпілотник, щоб помітити колону військової техніки та знищити її. До такого завдання вирішилу залучити 15-річного юнака Андрія Покраса.

Справа в тому, що у потрібній місцевості, тільки підліток виявився єдиним, хто мав навички керуванням безпілотників.

Читайте також: Європарламент cхвалив резолюцію з закликом надати Україні кандидатський статус

«Вони надали нам інформацію, де приблизно може бути російська колона. Нашою метою було знайти точні координати та передати їх солдатам. Це була одна з найбільших колон, які рухалися Житомирською дорогою, і нам вдалося її знайти, тому що одна з вантажівок довго включала фари», — розповідає Покраса.

Після цього батько хлопця передав отримані дані теробороні, а окупантів зупинили назавжди біля села Березівка — це приблизно за 40 кілометрів від Києва.

«Він справжній герой, герой України», — так прокоментував вчинок юнака командир підрозділу безпілотної розвідки Збройних сил Юрій Касьянов.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: