12 кілограмів наркотиків у автомобільній шині: у Києві викрили місцеву наркокур’єрку

12:01  |  06.11.2023
12 кілограмів наркотиків у автомобільній шині: у Києві викрили місцеву наркокур'єрку

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Дільничні офіцери поліції запобігли витоку в обіг партії психотропу — солей Альфа-PVP. Жінці повідомлено про підозру у вчинені наркозлочину. Поліцейські встановлюють походження заборонених речовин та інших осіб, причетних до каналу збуту. 

Джерело: Поліція Києва

Дільничні офіцери поліції помітили на вулиці Трускавецький підозрілий автомобіль, який зупинився у лісопарковій зоні в безлюдному місці. Водійка іномарки дістала з багажного відділення запасне колесо та залишила на землі.

Замість нього жінка поклала до багажника іншу автомобільну покришку та почала рух, але правоохоронці її зупинили.

У ході огляду транспортного засобу поліцейські виявили 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок знаходився у жінки в сумці.

При спілкування з нею з’ясувалось, що в згортках знаходиться психотропна речовина, вагою близько одного кілограма кожний. Для документування події дільничні викликали на місце слідчо-оперативну групу.

Поліцейські вилучили пакунки та попередньо встановили, що жінка є наркокур’єром. Підозрювана отримала оптову партію наркотиків для подальшого дрібного збуту в столиці.

Висновок хімічної експертизи показав, що вилучене є психотропною речовиною – солі Альфа-PVP.

38-річна місцева мешканка в цьому році вже була засуджена за збут наркотиків та звільнена від покарання з випробуванням.

Працівники поліції затримали жінку у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження та за погодження Дарницької окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – збут психотропних речовин в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає від дев’яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У рамках проведення досудового розслідування правоохоронці встановлюють походження психотропів та інших осіб причетних до каналу збуту, а також перевіряють підозрювану на можливу причетність до інших злочинів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: