108 000 гривень хабаря за оренду приміщення для зберігання благодійної допомоги: затримали посадовицю столичного іподрому

14:36  |  07.11.2023
108 000 гривень хабаря за оренду приміщення для зберігання благодійної допомоги: затримали посадовицю столичного іподрому

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Заступницю керівника комунального підприємства затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання першої частини хабаря. За скоєне їй може загрожувати від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили корупційну схему, до функціонування якої причетні посадові особи столичного іподрому. Вимагали з осіб винагороду за безперешкодне надання в оренду приміщень, що знаходяться на балансі комунального підприємства.

Так, за укладання договору оренди приміщенням для зберігання благодійної допомоги фігуранти вимагали від керівника фонду 108 000 гривень неправомірної вигоди.

6 листопада правоохоронці затримали заступницю керівника київського іподрому в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання першої частини неправомірної вигоди — 18 000 грн.

Вирішується питання про оголошення фігурантці підозри за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Проводяться подальші заходи зі збору доказової бази для притягнення всіх причетних до схеми службових осіб.

Кримінальне провадження розслідується під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: