10-річний киянин став жертвою «Синього кита»

16:45  |  26.09.2022
кти

 “Синій кит” — це координована підліткова гра, поширена переважно в російськомовних соціальних мережах (зокрема, ВКонтакті), кінцевим підсумком якої є доведення гравця до самогубства. Маленький киянин Микита став жертвою суїцидальної гри, юнак стрибнув з висоти, і дивом вижив.

Джерело: лікар-дерматолог Ольга Ткаченко, мати Микити

«Моя дитина, Микита, 10 років, стала жертвою “Синього кита”. Не можу досі повірити! Я знайшла особисто доказ того, що дитина зазнала відомої терористичної маніпуляції“, — повідомляє подробиці трагедїі мати постраждалого

Нині 10-річний Микита в реанімації. За його життя борються лікарі столичного “Охматдиту”. Хлопчик дивом вижив після стрибка з 6-поверхової споруди.

Ольга з сином Микитою

Ольга з сином Микитою

Наразі ситуація стабільна, але на дитину чекає тривале, ортопедичне та медикаментозне лікування. У постраждалого є переломи у хребті, травми внутрішніх органів, струс головного мозку. Дитина також потребує психологічної реабілітації. Можливо, реабілітація проходитиме за кордоном.

Зі слів матері, адміни групи покроково готували її дитину до суїциду. Хлопчик за їхнім наказом почав трощити техніку, а згодом стрибнув з висотки.

«Я якраз тоді вийшла з дому на кілька хвилин в аптеку, бо син прихворів. А коли поверталася — поблизу дому вже стояла швидка та поліція…Той стрибок мій син не пам’ятає», — додає мати.

Микита після падіння

Микита після падіння

За кураторів групи мені поки ніякої інформації з кіберполіції не розповіли — триває слідство. У всіх них (кураторів, — ред.) ніки та аватарки аніме. Ці люди дітям дають різні завдання. За словами Микити, починається все з «намалюй кита на папері» і закінчується: «поріж себе, посварись з батьками, пригни з вікна”, — цитує слова Ольги Ткаченко “Вечірній Київ”.

Мати юнака самотужки збирає кошти для лікування сина Микити, приблизна сума для того, аби поставити хлопця на ноги становить мільйон гривень. Водночас повідомляє мати Микити, кіберполіція веде розслідування справи.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: