10 000 доларів за зміну запобіжного заходу затриманому: у Києва викрили адвокатку

14:57  |  06.04.2023
10 000 доларів за зміну запобіжного заходу затриманому: у Києва викрили адвокатку

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисниця запропонувала родичам чоловіка, який обвинувачується у серії особливо тяжких злочинів, серед яких й умисне вбивство, за грошову винагороду вплинути на рішення судді та «вирішити» питання щодо зміни запобіжного заходу.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідчі Слідчого управління поліції Києва за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України викрили адвокатку у шахрайстві та замаху на підбурювання громадян у наданні неправомірної вигоди службовій особі, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що порушниця нещодавно виступила у справі у якості захисника чоловіка, якому слідством раніше було висунуто обвинувачення у скоєнні особливо тяжких злочинів, серед яких умисне вбивство, вчинене групою осіб, розбійний напад та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Кримінальна справа наразі на розгляді в суді, а 29-річний фігурант перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

У ході спілкування із рідними клієнта підозрювана пообіцяла за 10 000 доларів США вплинути на рішення судді та розв’язати питання на користь підзахисного щодо зміни йому запобіжного заходу з тримання під вартою на будь-який інший, не пов’язаний із позбавленням волі.

Власний гонорар жінки оплачувався окремо, його сума становила 50 000 гривень. Слідчі затримали порушницю у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання нею частини суми неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затриманій повідомлено про підозру та наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Жінці загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: