Зубні імплантати: 5 актуальних питань

10:05  |  26.01.2024
Зубні імпланти
Новини компаній

Ви можете дізнатися досить багато про переваги сучасних зубних імплантатів, однак питання, все-таки, залишаються. Щоб підготуватися до зустрічі зі стоматологом, дізнайтеся відповіді на найактуальніші питання про зубні імплантати.

Саме зубні імплантати призвели до революції в стоматології. З ними будь-який протез тримається безпечно, надійно й довго. Однак, коли постає необхідність встановлення конструкції, виникає безліч питань, і не всі можна встигнути поставити стоматологу. Наша стаття допоможе вам знайти відповіді на найбільш актуальні з них.

  1. Чому імпланти настільки популярні?

Імпланти – оптимальне рішення для заміщення зубного кореня. А отже, з ним ви отримуєте:

  • надійну опору для однієї коронки або навіть цілого протезу;
  • високу біосумісність, а отже – майже 100% приживлення без ускладнень;
  • повноцінне кровопостачання для кістки щелепи, а отже – вона не буде розсмоктуватись;
  • пожиттєву службу імпланта.

Зважаючи на всі ці плюси, штучний титановий корінь є оптимальним вибором і затребуваною конструкцією, яку цінують пацієнти та рекомендують стоматологи.

  1. Чи є недоліки в зубних імплантів?

Як і будь-яка конструкція, зубні імпланти мають деякі мінуси. В першу чергу, варто говорити про доволі довгий термін приживлення (1-2 місяці). Щоправда, на цей час пацієнту може бути встановлена тимчасова коронка, яка закриє дефект.

Також недоліком може здатися ціна. Щоправда, вартість конструкцій із кожним роком стає більш доступною. А зважаючи на те, що імплант може служити десятиліттями, він стане справжньою інвестицією у ваші здоров’я та впевненість.

  1. Чи є протипоказання для встановлення імплантів?

Протипоказання для імплантів є досить глобальними. Вони стосуються серйозних системних і психічних захворювань (діабету, онкології, шизофренії), гормональних збоїв та місцевих запальних процесів у ротовій порожнині (наприклад, гінгівіту й пародонтиту). Також дуже важливою є гігієна, а отже, пацієнт має бути здатним до правильного й регулярного догляду за конструкціями.

  1. Чи боляче встановлювати імпланти?

Зубні імпланти вживлюються в кістку під місцевою анестезією, і якщо пацієнт і відчує мінімальний дискомфорт – це відбудеться вже після операції. Щоправда, з ним легко впорається звичайнісіньке знеболювальне.

  1. Чи дійсно імпланти здатні служити все життя?

Так: сучасні матеріали та фаховість хірургів-стоматологів дають можливість користуватися штучними зубними коренями пожиттєво. І навіть коли прийде час замінити коронку, мостоподібну конструкцію чи бюгельний протез, ви обмежитеся лише ними, не зачіпаючи вживлені імпланти. Все завдяки тому, що після приживлення вони сприймаються організмом як справжній зубний корінь, і надійно тримаються в кістці все життя.

Щоб отримати фахову консультацію, пройти огляд і зважитися, нарешті, прикрасити свою усмішку, покращити дикцію й процес пережовування їжі за допомогою сучасної стоматології, звертайтеся до стоматологічної клініки Осадчого. Ми відповімо на всі виникаючі питання й позбавимо вас будь-яких сумнівів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: