Оренда квартири: як уникнути помилок?

08:38  |  08.01.2024
оренда квартир Київ
Новини компаній

Мати свою квартиру — не всі кияни можуть собі це дозволити. Принаймні в перші роки сімейного життя, якщо йдеться про молоду пару. Для багатьох це велика розкіш, тому питання із житлом доводиться вирішувати іншим способом. І один із найбільш доступних варіантів – це така послуга, як оренда квартир Київ, яка пропонується різними агенціями житлової нерухомості. Але можна і самостійно спробувати орендувати житло у місті, аби заощадити якісь гроші. Ось тільки важливо не припуститися якоїсь помилки, щоб не зіткнутися потім з неприємностями.

Основні помилки

Не всі люди, які орендують квартири, добре знайомі з особливостями законів про нерухомість. Те саме стосується й орендодавців. У результаті здавання в оренду житла може призвести до збитків. І найчастіше допускається кілька поширених помилок.

  1. Не вказується термін дії оренди.
  2. Відсутній пункт про дострокове розірвання договору.
  3. Немає інформації, що входить до орендної плати.
  4. Повинен складатись докладний опис.

Ось чому важливо уважно спочатку знайомитися з усіма пунктами договору, і лише після цього ставити свій підпис. Адже в ньому можуть бути навіть протиріччя. Тому помилки припускають як наймачі житла, так і орендодавці.

А тепер переходимо до вказаних пунктів. Річ у тім, що термін оренди житла діє лише 5 років. А потім необхідно укладати новий договір, якщо мешканці не хочуть виїжджати. І орендодавець за ці 5 років не може вигнати наймачів, якщо в договорі не вказано терміну оренди. Особливо якщо не передбачено пункту про дострокове розірвання договору. Якщо там відсутня інформація щодо оплати комунальних послуг, платити доведеться власнику. Мешканці не зобов’язані в цьому випадку платити за рахунками ЖКГ.

Особливу увагу необхідно приділити як меблям, так і побутовій техніці в квартирі, що знімається. Потрібно скласти докладний і точний опис. Вказувати треба не лише назву побутових приладів, а й записувати модель. В іншому випадку нічого не вдасться довести навіть у суді, якщо наймачі поміняють нову мікрохвильову піч на стару.

Додаткові нюанси

При оренді квартири багато нюансів не враховуються. Дуже велике значення має розташування будинку. Наймач повинен брати до уваги транспортну доступність, щоб на роботу довелося їздити без кількох пересадок. Адже часто винаймають квартиру в місті жителі області, щоб не доводилося щодня рано-вранці вставати, щоб встигнути вчасно діставатися роботи. А в результаті, винайнявши в невдалому районі міста квартиру, зовсім нічого не виграєш. Особливо з огляду на те, що міські зручності тепер є у більшості приватних будинків.

Ще один важливий момент – це сусіди. Жоден орендодавець ніколи не розповість новому наймачу, що поряд живуть непорядні сусіди. І немає жодного сенсу самостійно йти до них та уточнювати, чи є серед них алкоголіки, наркомани. Ніхто не зізнається, що є любителем пошуміти після 23:00, що в нього часом збираються гучні компанії. Ось чому важливо наперед уточнювати це питання. Про те, наскільки порядні сусіди тут мешкають, можна зрозуміти за станом під’їзду, ліфта, вхідної зони та майданчика на поверсі. Дуже важливо, щоб там завжди дотримувалася чистота та порядок.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: