Зброя, яка надійшла в Україну, змінить хід війни

10:12  |  02.05.2022
самохідні гаубиці "Цезар"

Артилерія з Заходу, що наповнила Україну, змінить хід війни з Росією і змусить як РФ, так і Україну «діяти спритніше», аби уникнути серйозних жертв.

Джерело: Українська правда з посиланням на джерела WP у Міноборони США.

Зокрема, Ллойд Остін сказав, що далекобійна артилерія виявиться вирішальною на наступному етапі війни.

Високопоставлений представник Міністерства оборони зазначив, що оскільки Захід продовжує посилати в Україну так багато артилерії, «це може стати чимось на зразок перестрілки». За оцінкою Пентагону, Росія не така ефективна, як хотілося б, у використанні далекобійної артилерії.

Очікується, що адміністрація Байдена, яка разом із Канадою навчає невелику кількість українських військовослужбовців поводженню з десятками 155-мм гаубиць, які обидві країни зобов’язалися надати, схвалить передачу ще більшої кількості артилерії Україні найближчими днями.

Як повідомляється, США вже пообіцяли надати близько 190 тисяч артилерійських снарядів плюс 90 гаубиць. Станом на четвер більше половини прибули в Україну.

Як повідомив Блінкен, новий запит Конгресу США на суму 33 млрд доларів на додаткову допомогу Україні включає фінансування «далекобійної артилерії важчого калібру».

Крім того, Франція пообіцяла самохідні гаубиці «Цезар», що стріляють тими ж 155-мм снарядами.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: