росіянку, яка здійснила наругу над українським прапором у Швеції, звільнили з роботи

15:27  |  27.04.2022
прапор

Нещодавно, у мережі розповсюдився ролик, у якому росіянка Євгєнія Карлсон зривала українську символіку біля будівлі російського посольства у Стокгольмі. Під час цього вона накинулася з образами на українку, яка знімала цей інцидент на відео.

Джерело: постраждала українка Хельґа Кайда у соцмережі.

Інцидент з розлюченою росіянкою трапився ще у понеділок, 25 квітня. Євгєнія Карлсон зірвала український прапор та почала топтати його ногами. Це побачила українка Хельґа Кайда, яка проходила повз, вона підняла прапор та запитала жінку, навіщо вона його зірвала. У відповідь росіянка почала висловлюватися нецензурною лексикою та погрожувати українці. Жінка назвала українську символіку «фашистською», а всіх українок, які приїжджають у Швецію, «повіями та посудомийками».

На інцидент відреагувало посольство України в Швеції.

«Посольство України в Швеції, як і багато з вас, з глибоким обуренням ознайомилось з відео з грубою наругою російськомовної жінки над українською символікою, а також неприпустимими висловлюваннями на адресу України та нашої громадянки біля Посольства росії в Швеції в м. Стокгольм.

Посольство вже звернулось до шведських правоохоронних органів з проханням надати правову оцінку зазначеному вчинку та вжити заходів реагування. Подібні висловлювання та поведінка не мають бути проігноровані. Дана особа має понести передбачену законодавством відповідальність. Про рішення шведських правоохоронних органів додатково інформуватимемо», — зазначили у відомстві.

Завдяки соцмережам росіянку, яка здійснила наругу над українським прапором швидко ідентифікували. Як виявилося, жінка на відео — це Євгєнія Карлсон, вона працювала у приватній школі Lernia, що у Швеції, а у своїх соцмережах активно розповсюджувала російську пропаганду. Згодом, на офіційній сторінці навчального закладу зявилося повідомлення, що жінку звільнено. Також керівництво зазначило, що «категорично відмежуємось від образливих думок, які висловлює ця людина».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: