росія розповсюджує фейки про дискриминацію в Україні під час евакуації

14:50  |  03.03.2022
укрзалізниця

росія почала активно розповсюджувати фейки, у яких намагається переконати світ у поганому ставленні українців до іноземців під час евакуації.

Про це повідомляє член наглядової ради державного акціонерного товариства «Українська залізниця» Сергій Лещенко у соцмережі.

«росія розповсюджує фейки про те, що начебто українські військові використовують іноземців як «заложников» і «живой щит» або ж, що українська влада здійснює дискримінацію при евакуаціі. Насправді, Україна максимально сприяє евакуації іноземців. Укрзалізницею для них організовані евакуаційні коридори. УЗ формує іноземні групи для здійснення їх перевезення окремими вагонами, а на вокзалах працюють волонтери зі знанням іноземних мов.

Що стосується поодиноких випадків побутових конфліктів за участі іноземців. Вони є неприйнятними і я від себе хочу вибачитися за них незалежно від обставин. Але треба розуміти, що УЗ здійснює безпрецедентну за масштабами та героїзмом гуманітарну місію евакуації. Чисельність перевезених наближається до мільйона громадян. Залізничники працюють в режимі 24/7, без вихідних на межі самопожертви.

Певні непорозуміння могли статися і через нерозуміння іноземцями правила УЗ щодо першочергової евакуації жінок і дітей — незалежно від раси та походження. Поширюючи фейки, загарбник прагне досягти зниження підтримки України на міжнародній арені. Тому закликаємо громадян нашої держави до пильності, а іноземну пресу — до розуміння», — наголосив член наглядової ради Сергій Лещенко.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: