Переборщили з нацизмом: У кремлі не розуміють, як закінчити війну

15:23  |  22.04.2022
путін

У внутрішньополітичному блоці адміністрації президента Росії (АП) дійшли висновку: зараз немає «хороших піар-сценаріїв виходу» з війни, які б не призвели до падіння рейтингу владіміра путіна.

Джерело: Медуза

Джерела видання стверджують, що у Кремлі впевнені, що більшість росіян серйозно сприймають війну як «боротьбу з нацистами та нацизмом». На підтвердження цього вони посилаються на результати закритих соціологічних опитувань.

Зокрема, на думку Кремля, однією з найсерйозніших перешкод для «виходу суспільства з війни» може стати «позиція багатьох представників середнього класу», яка нібито підтримує «спецоперацію». Посилаючись на ті самі закриті опитування, співрозмовники «Медузи» стверджують, що ці «представники середнього класу» впевнені:

«У війні треба йти до переможного, якщо вже її розпочали — до Києва чи навіть до Львова. Відступати не можна».

Джерела «Медузи» заявляють, що на такому фоні в Кремлі «бояться можливого невдоволення» відступом військ та переговорами. За оцінкою влади, воно нібито може вилитися навіть у вуличні протести.

Цю гіпотезу співрозмовники «Медузи» пояснюють тим, що російська пропаганда «переборщила із нагнітанням теми нацизму» в Україні. При цьому публічно співробітники АП підтримують цю риторику, оскільки вважають, що з громадською думкою «сперечатися пізно», а воювати доведеться до якогось результату, який можна оголосити «перемогою».

Водночас два політтехнологи (один із них раніше співпрацював з АП, другий співпрацює з Кремлем досі) засумнівалися в адекватності таких побоювань:

«Опиратися на якусь соціологію зараз дивно. Люди, швидше, пасивні, можуть бути проти війни, а й поза неї. У Москві на машинах середнього класу букв Z щось непомітно».

Обидва співрозмовники впевнені, що у разі «приглушення пропаганди» жодних протестів від прихильників війни чекати не доводиться. За словами одного з них, «громадяни перестануть думати і говорити про нацистів, повністю переключаться на свої особисті проблеми».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Читайте также: Переборщили з нацизмом: У кремлі не розуміють, як закін… […]

  2. […] що у внутрішньополітичному блоці адміністрації президента росії (АП) дійшли висновку: зараз немає «хороших […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: