Макрон пропонував поступитися суверенітетом України, щоб зберегти обличчя путіна

17:01  |  13.05.2022
Макрон

Президенту Франції Еммануелю Макрону не вдалося досягти успіхів у посередництві щодо переговорів про припинення військового вторгнення рф.

Джерело: Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1.

«Ми не повинні шукати вихід для росії, і пан Макрон дарма це робить. У нього є прекрасний досвід, що поки росія сама не захоче, вона не буде нічого шукати. Він хотів отримати певні результати у посередництві, він їх не знайшов, і не з нашого боку, а з боку росії», — сказав Зеленський.

Глава держави також розповів, що президент Франції пропонував піти на певні поступки щодо українського суверенітету заради того, щоб зберегти обличчя владіміру путіну.

«Мені здається, що це не дуже коректно. Ми не готові щось комусь зберігати і втрачати за це території. Це втрачений час», — сказав Зеленський.

Він також додав, що росія 24 лютого показала, що їй байдуже всі поступки, і вона забере територію, якщо вирішила це зробити.

«І не треба Еммануелю робити ті чи інші дипломатичні па. Він став президентом, я його підтримував. Але без всяких кроків у бік, історія цього не пробачає. Тільки кроки вперед, якщо ти хочеш повернути своє», — підсумував Зеленський.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: