Імпортозаміщення: росія використовує у військовій техніці чіпи з холодильників

13:57  |  12.05.2022
танки

Через санкції накладені Євросоюзом російська федерація змушена використовувати чіпи з посудомийних машин та холодильників у своїй військовій техніці.

Джерело: Washington Post.

За словами міністерки торгівлі США Джини Раймондо українські військові повідомляють, що в деякій військовій техніці РФ вони знаходять чіпи з посудомийних машин та холодильників. Також міністерка нагадала, що два російські танкові заводи припинили виробництво через брак необхідних елементів.

Пряма мова: «У нас є повідомлення від українців, що коли вони знаходять російську військову техніку, вона заповнена напівпровідниками, які ті (росіяни — ред.) дістали з посудомийних машин та холодильників», — сказала міністерка.

Вона також зазначила, що з моменту введення санкцій наприкінці лютого експорт американських технологій до росії впав майже на 70%. Крім США, ще близько 30 країн ухвалили схожі заборони на експорт технологій до росії та Білорусі. Джина Раймондо вважає, що заборона експорту товарів до рф заважає здатності росії продовжувати війну в Україні.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: