Голуби-вбивці та немовлята-нацисти: топ-10 найбезглуздіших фейків від росЗМІ

09:15  |  27.03.2022
жириновський

Російська уява безмежна, немов океан, а придумані неї байки кожного разу перевершують одна одну. Найбільш улюблені теми на каналах Московії — це проблеми України, і байдуже, що власні громадяни б’ються за цукор, не мають можливості гідно заробляти, а замість спорту полюбляють випити. Попри все, саме Україна для росії стала ворогом номер один. В той час, коли на теренах нашої землі йде повномасштабна війна, в інформаційному просторі вона також продовжується. Сьогодні згадуємо про найбезглуздіші фейки російської пропаганди.

Україна створила коронавірус

Депутати держдуми росії, поки їхні солдати бігають тут голі й босі, зробили чергову безпідставну заяву. Цього разу вони стверджували, що в Україні створили коронавірус — поширювати його стали, власне, самі українці за допомогою рукокрилих кажанів, гризунів.

“Останні кілька років у пандемії коронавірусу виявляється і підтверджується слід України. Оскільки це було окремим дослідженням біологічних лабораторій, що фінансуються Пентагоном, з метою поширення COVID за допомогою перетинчастокрилих, рукокрилих кажанів, гризунів.

І, звичайно, коли США кажуть, що потрібно пред’явити Китаю позов про відшкодування збитків світової економіки, то ми хотіли би заявити, що якщо висновки про український слід у створенні COVID-19 підтвердяться, то це стане юридичною підставою для переадресації всіх цих вимог уже уряду України”, — про це повідомив представник партії ЛДПР Олексій Діденко.

Голуби-вбивці

«Жителі багатоповерхівки у Білгороді просять сусідів не годувати голубів — адже птахів заражають американці у своїх біолабораторіях в Україні, щоб убивати росіян, хохлів, вірмен, євреїв та інших. Це Білгородська область”.

Таку заяву розмістили на одному з під’їздів житлового будинку в росії. Деякі громадяни вважають, що це повідомлення мало б налякати мешканців підїзду, щоб ті просто перестали годувати птахів через санітарні вимоги. Однак схоже, що “бойові голуби” і справді не на жарт налякали росіян.

Читайте також: Українські зоопарки в час війни: про реальний стан справ

Найманці-сатаністи

Кожного разу, коли українці думають, що нижче впасти російській пропаганді вже не судилося, вона перевершує всі очікування. Так, ведучі центрального телеканалу “Россия-24” повідомили, що в Україну зі Сполучених Штатів Америки приїхали спецпризначенці-сатаністи з-поміж представників елітних військ. Вті,м налякати дезінформацією вдалося лише власних солдат, які й без того відчувають всю “гостинність” українського народу.

“В Україну потягнулися сатаністи. У приватній військовій компанії під назвою, яку умовно перекладають як «група передових спостережень» — колишні спецпризначенці Сполучених Штатів Америки, які поклоняються дияволу у прямому значенні”, — про це повідомив у прямому ефірі ведучий так званих вечірніх теленовин.

До слова, жодних візуальних чи текстових підтверджень інформації не надали.

Людожери

Байки про те, що на Україні їдять дітей, ходили ще з часів 2014 року, якщо не раніше. Втім, в 2018 році президент росії володимир путін зробив чергову провокаційну заяву стосовно України.

“Таке враження: чого вони не зроблять – їм усе сходить з рук. Якщо вони зажадають сьогодні немовлят на сніданок – їм, напевно, подадуть і немовлят. А що ж, скажуть, вони хочуть їсти – з цим нічого не поробиш”, – заявив путін.

Органи на продаж

Очільник комуністичної партії росії Геннадій Зюганов нещодавно заявив, що українські військові нібито «продають органи російських солдатів, які загинули або тяжко поранені» під час війни росії в Україні.

Абсурдність подібних заяв завжди вражає, втім слід нагадати пану Зюганову, що поки він розповсюджує фейки — на українських полях і справді лежать трупи російських солдат, адже РФ відмовляється їх забирати додому. Причина цьому проста — доведеться платити компенсації родичам загиблих, втім сьогодні можна замінити гроші цукром.

Щоб якось вирішити власну трупну проблему, росіяни використовують Донецький металургійний комбінат для спалення трупів місцевих «новобранців» і добровольців, які прибули з росії. Точна кількість спалених наразі невідома.

Читайте також: «Не народ, а скотина, хам, дикая орда душегубов и злодеев»: ворожі цитати російських класиків про росію і її народ

Виробництво ядерної зброї

Напевно, так для типового росіянина виглядають будні українця. Одна з перших російських байок стосувалася виробництва в Україні ядерної зброї. Начебто, її знайшли на ЧАЕС, і хоча МАГАТЕ вже декілька разів публічно спростувала цю інформацію — росія все ніяк не заспокоїться.

Втім, ерудиції та обізнаності московським воякам явно не вистачає — так Голова громадської ради при Держагентстві з управління зоною відчуження повідомив, що солдати РФ риють окопи у Рудому лісі.

Довідка: Рудий ліс — близько 10 км² території дерев, прилеглих до Чорнобильської АЕС, які взяли на себе найбільшу частку викиду радіоактивного пилу під час вибуху реактора в 1986 році.

Україна — країна нацистів

Кремлівська пропаганда міцно втесала в голови росіян, що кожна друга сім’я в Україні є запеклими нацистами, які зранку їдять немовлят, потім розпинають хлопчиків, а вже опісля з чистою душею співають гімни Бандері. Втім, час показав світу, хто є справжнім монстром. Україна — країна, яку очолює президент-єврей, в містах якої можна знайти представників всіх релігій світу — від християнина до буддиста — сьогодні є взірцем демократії та свободи.

Де ви були 8 років?

“Де ви були 8 років” — це питання, немов заїжджена пластинка в голові росіянина. Мабуть, навіть новонароджене немовля у Московії спершу вивчить закляте “Де ви були 8 років”, а потім вже скаже “мама” чи “тато”. Всі 8 років Україна не бомбила Донбас, не їла дітей, і навіть не готувала голубів-вбивць, натомість наша держава намагалася залагодити питання дипломатичним шляхом, як це роблять цивілізовані країни. Крім того, якби росія в 2014 році не вторглася б на чужу територію — нічого б не сталося, але імперські амбіції — надто сильна прерогатива РФ.

Читайте також: Сміх крізь сльози: добірка жартів про путіна, війну, ЗСУ

Втеча Президента та капітуляція влади

З перших днів російського вторгнення росіяни одразу взялися створювати фейки про втечу Президента — на його місце мали посадити Віктора Януковича, якого українці вже дуже “зачекалися” після ганебної втечі. Потім було ще декілька провальних спроб, зокрема на сайті сільських рад розміщували повідомлення про необхідність скласти зброю та перейти на бік окупантів. Втім, справжнім шедевром стало відео з діпфейком, де “приклеєна” голова Зеленського розповідала про поразку України. Впевнені, що це не остання провокація рф.

Немовлята-нацисти

Один з найтрагічніших для України фейків, внаслідок якого на пологовий будинок у Маріуполі скинули бомбу. В результаті цього померла вагітна жінка з ненародженим немовлям. Свою криваву агресію в росії виправдали тим, що в пологовому будинку начебто народжували «немовлят-нацистів». На додаток, у російській хворій уяві там був батальйон полку “Азов”.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: