Експосол США розповів про два сценарії закінчення війни

16:23  |  09.05.2022
посол

президенту рф владіміру путіну в якийсь момент доведеться визнати, що так звана «спеціальна військова операція» була провальною. Такої думки притримується експосол США. Наразі є два найбільш обговорювані сценарії завершення війни проти України.

Джерело: експосол США в Україні та директор Євразійського центру Atlantic Council Джон Гербст в коментарі hromadske.

«У якийсь момент путіну (чи керівній верхівці) доведеться визнати: ця «спеціальна військова операція» була провальною, з огляду на шкоду, яку завдає війна і їм самим, і росії. Та, на жаль, коли це станеться — це ще не обов’язково означатиме, що росія забереться з усієї території України. Це лише означатиме згоду на припинення вогню та припинення військової операції в тому масштабі, який ми бачимо зараз», — зауважив Гербст.

Крім того, політик вважає — є ризик, що росія утримає території, які вона окупувала до 24 лютого. Він також назвав два найбільш ймовірні сценарії завершення війни.

📌Перший — це просто припинення вогню. На його думку, режим тиші може настати, де б на той момент не проходила лінія зіткнення.

📌Другий — реальне закінчення війни, припинення усіх наступальних операцій та виведення російських військ з території усієї України. Винятком може бути лише Крим (щодо нього рішення ухвалити можуть пізніше).

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: